Wat zijn de nadelen van betonlook?

Regelmatig krijgen wij de vraag wat de nadelen cq. verschillen zijn tussen betonlook en massieve hoge sterkte beton.

Daarom geven wij hier een korte en heldere uitleg.

Tegenwoordig worden er veel tafels aangeboden in betonlook.

Betonlook is niks meer dan een laagje MDF beschilderd met een betonverf.

Je hebt dan de stoere uitstraling van beton maar toch het hanteerbare van een houten tafel. Ga je namelijk een betonnen tafel maken van een centimeter of 6 dik dan is deze al snel niet meer te hanteren.

6 Cm is zo ongeveer de minimale dikte wanneer je van gewone beton een tafelblad zou willen maken. Plus dit dient vervolgens versterkt te worden met betonstaal. Doe je dit niet dan gaat de tafel doorhangen en ben je binnen mum van tijd van je tafel af. Zonde.

Met betonlook is het probleem van het gewicht dus opgelost. Echter….betonlook kan met geen mogelijkheid buiten blijven staan. Je kunt jezelf voorstellen dat de betonverf, in ons natte Nederland, snel verzadigd zal zijn met vocht. Dit vocht gaat de MDF kern bereiken. Deze kern gaat zompig worden en vervolgens van binnenuit rotten. Dit proces zet eerder in dan je zou verwachten.
Zonde.

Wat zou nu een betere keuze zijn dan betonlook?

Tafelbladen van een ultra hoge sterkte beton zijn gemaakt van een massieve beton. Het vochtprobleem heeft u zo ondervangen. omdat er niet met een MDF kern wordt gewerkt. Gewoon massief beton!

Wanneer deze tafelbladen versterkt worden met een hoogwaardige glasvezel kan er gewerkt wordt met een dikte van maar liefst 3 cm !!!! Deze tafels zijn dus ook nog eens goed verplaatsbaar. Dus het probleem van het gewicht is hiermee ook van de baan.

Een oersterke tafel van maar liefst 3 cm dun, die in weer en wind kan staan. Stoer en duurzaam. Met natuurlijke materialen.

Qua prijs en duurzaamheid bent u met een massieve betonnen tafel dus absoluut beter uit.

 

A Plus Beton BV Maasbommel

A Plus Beton
Bedrijfsweg 7
6627 BC  Maasbommel

Telefoon

KvK

11068030

BTW

NL8175.91.175.B.01

IBAN

NL85RABO0125961464