VEEL GESTELDE VRAGEN

Hoe moet je een betonnen planten- en/of boombak van A Plus Beton onderhouden?

Beton
Voor het materiaal beton is er geen onderhoud noodzakelijk om de levensduur van de steen te verlengen. Om esthetische redenen kan het gewenst zijn om de plantenbakken te reinigingen en te onderhouden. Hieronder zijn een aantal aandachtspunten en tips vermeld.

Punten van aandacht:
Kies het reinigingsmiddel zorgvuldig. Aangeraden wordt ook nog een testje uit te voeren op een gedeelte van de plantenbak dat uit het zicht is, om na te gaan of het oppervlak niet wordt beschadigd. In de regel is het beter twee maal te reinigen met een minder agressief, langzaam werkend product, dan éénmaal met een agressief, snel werkend product.

Gebruik geen schuurspons of schoonmaakmiddelen met schurende bestanddelen of zuurhoudende schoonmaakproducten. Zuren zoals: antikalk-middelen, (schoonmaak-)azijn, kalkoplossers, cementsluierverwijderaar, zoutzuur etc., deze moeten zo snel mogelijk met veel water, grondig verwijderd worden om schade tot een minimum te beperken.

Beton is een hard en oerdegelijk materiaal, desondanks moet u voorkomen dat er zware, harde of scherpe voorwerpen op het betonoppervlak vallen hetgeen kan leiden tot beschadigingen.

Let op! Lees voor het gebruik van een onderhoudsproduct altijd goed de gebruiksaanwijzing en test het preparaat altijd op een deel van de steen uit het zicht of op een losse tegel. Voor eventuele foutieve aanwendingen van deze producten kunnen wij niet aansprakelijk worden gesteld.

Hoe vaak reinigen?
De reinigingsfrequentie is vergelijkbaar met die van andere materialen. Er is geen algemene richtlijn te geven. Zo heeft de zichtbaarheid van vervuiling te maken met bijvoorbeeld glansgraad en de kleur van de plantenbak, de plaats van de plantenbak, onder de boom, in de schaduw etc. etc..