HOE EEN BETONNEN BLOEMBAK VAN A PLUS BETON BV TE PLAATSEN?

Bent u de gelukkige eigenaar geworden van een bloembak en/of boompot van A Plus Beton dan wilt u daar natuurlijk zo lang mogelijk plezier van hebben.

Daarom geven wij u een advies hoe dat u deze het beste kunt plaatsen

– Plaats de pot/bak nooit direct op de ondergrond. Laat er altijd een kleine ruimte vrij zodat overtollig regenwater weg kan. Een kleine ruimte kunt u creĆ«ren met bijv. stukjes rubber van een paar mm dik of speciale afstandhouders. Wij zelf gebruiken hiervoor een rubberen speeltegel van 2,5 cm. dik. Deze zijn verkrijgbaar bij de bouwmarkt. Deze tegel versnijden we in kleine stukken en op een aantal punten leggen we deze onder de bloembak.

– Vul de bloembak/boompot nooit volledig met zand. Doe onderin de bak/pot hydrokorrels en/of terracotta scherven. Vervolgens vult u de bak/pot af met potgrond. Het is belangrijk dat het afwateringsgat vrij blijft van zand. Blijft er namelijk water in de pot staan dan kan dit in de vorstperiode schade aanbrengen aan de pot. Dit is natuurlijk iets wat je kost wat kost wilt voorkomen.

BELANGRIJK

Veel van onze bloembakken zijn te zwaar om met de hand op de tillen en te verplaatsen. U heeft in veel gevallen een kraan of heftruck nodig om de bakken op hun plek te krijgen.

De plantenbak dient ge-/ verplaatst te worden middels M10 hijslussen. Deze hijslussen passen in de M10 schroefhulzen welke wij standaard mee instorten. De hijslussen zijn eventueel bij ons te koop.

Onze plantenbakken mogen nooit op een andere manier geplaatst worden.

Onze plantenbakken mogen nooit verplaatst worden wanneer deze eenmaal gevuld zijn.

De plantenbakken dienen na aankomst, rustig geplaatst te worden en zeker niet met kracht op de grond neergezet te worden.

Twijfelt u of dat u voldoende kennis heeft voor plaatsing of wilt u advies? Neem dan gerust contact met ons op.